До 5000 лв. глоба за некатегоризиран обект в София

ноември 20th, 2009 от Ганчев

категоризация на обектиС цел подобряване качеството на туристическото обслужване в София, от началото на декември над 1000 туристически обекта в столицата ще бъдат проверени от представители на СДВР, Столична община и Комисията за защита на потребителите. Това бе съобщено от директора на общинското предприятие „Туристическо обслужване“ Стоян Лазаров пред БТА на семинар, организиран от районните дирекции по търговия в София.

Стоян Лазаров съобщи, че глобите при предстоящите проверки за некатегоризирани обекти ще бъдат налагани от Комисията за защита на потребителите и максималният им размер е 5000 лв. По време на срещата бяха обсъдени и мерките, които да доведат до категоризирането на всичките 1053 обекта в столицата. Според участниците задължително трябва да се предприемат промени в нормативните документи и заявленията, които се подават за категоризиране на обекта.

По-рано през ноември бе съобщено от Столична община, че разполагат с електронен регистър на категоризираните обекти на територията на София, в който са включени всички 1053 обекта, независимо дали са категоризирани или не.

Написано в Регулации и закони | 1 Коментар »

1 коментар

 1. Иван Динков

  Здравейте,

  аз съм един от съзадателите на нов Интернет сайт в сферата на туризма – Tripi.bg
  Харесвам вашия блог за туризъм и бих искал да ви поканя на Бизнес закуска за стартирането на сайта. Тя ще се проведе на 1.12. (вторник) от 10:30 часа,

  Пиша ви тук, защото никъде другаде не намерих, контакти.

  Ще се радвам, ако проявявате интерес и ще ви изпрате повече информация за събитието.

  Слънчев ден

  Иван

Напишете коментар