Непоносими навици на американските туристи в чужбина

Съвсем наскоро американското онлайн издание Askmen направи кратка анкета, като се допита до мнението на своите читатели за най – досадните навици на американските туристи в чужбина. Разбира се това не се отнася за абсолютно всички граждани на Сащ, но в общи линии класацията се свежда до следните  дразнители  :

1.Американците не се интересуват от историята на страната, в която са решили да прекарат своята ваканция. Впечатление им правят повече луксозните молове и огромни увеселителни паркове, отколкото примерно някой културен паметник на хиляди години.

2.Напиват се бързо и се държат  враждебно. Понеже в Европа възрастовата граница за пиене на алкохол е по – ниска  отколкото в Сащ, някои от тях си мислят, че тук всичко е позволено и правят неща далеч от  границите на приличното държание.

3.Не  опитват нови храни, освен тези от Макдоналдс, KFC или пък от друга верига, която я има и в тяхната държава. Според читателите това е доста ограничено мислене, защото всяка една страна си има своя култура и традиции, а  храната  е част от това.

4.Стилът им на обличане е под всякаква критика. Разбира се, когато си излязъл да обикаляш и разглеждаш  културни и исторически забележителности, трябва да ти е удобно, но това не значи, че трябва да  изглеждаш  ужасно!

5.Порциите им са винаги малки и не спират да се възмущават от факта, че е така! Е, това в крайна сметка не е Сащ , отбелязва списанието. То ги съветва щом им е малко да си поръчват  по още една, но и  да се замислят над въпроса защо Щатите са на едно от първите места в света по затлъстяване.

6. Недоволни са, когато в чужбина някой не говори английски. Това, че английският е международен език не означава, че всеки е длъжен да го знае и говори. Да се замислят самите те колко други езици, освен майчиния си знаят.

7. Смятат, че всичко ще е същото като в Сащ. И щом не е остават много изненадани!  Но нали точно това му е прекрасното и неповторимото да пътуваш и обикаляш по света – да се срещаш с нови хора, да виждаш нови места и нови неща, по – различни от тези, които всеки ден си свикнал да виждаш, да се потопиш поне за кратко в един друг свят, по – различен от твоя и да изпиташ неговото въздействие върху себе си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *