Българският туризъм има нужда от повече реклама

октомври 5th, 2010 от dilyana

български туризъмВ България има всички възможности и предпоставки за развитието на балнеологичния, Спа и уелнес туризма. Това каза пред агенция Фокус доц. Преслав Димитров, който е преподавател в Югозападния университет в Благоевград и  заместник-председател на Българска камара за образование, наука и култура.

За последните години страната ни се разви доста в този бранш – появиха се нови, модерни и луксозни хотели, които предлагат всякакви удобства на своите гости, както и различни по вид разкрасяващи и успокояващи процедури.

В България обаче не присъства някакъв конкретен образ, за който като се спомене на някой чужденец, той веднага да си направи асоциация с нашата родина. Например както Айфеловата кула в Париж или пък Ватикана в Рим.

Няма да е лошо да бъде създаден такъв устойчив образ като се направи една мащабна кампания. Но за това са нужни постоянна реклама, много средства и повече търпение. Към момента не се правят кой знае какви реклами на българския туризъм, а от това губим главно ние.

Засега е добре, че се появиха рекламни клипове показващи най-известните ни и красиви места за посещения, но не можем да представим всички тях за по-малко от минута. Нужно е да се открие балансът и да се акцентира върху нещо конкретно. Турците да речем акцентират върху своите плажове, гърците върху многовековната си история, а румънците върху своя граф Дракула и дворецът Бран.

Като за начало не трябва да се набляга само на морските ни курорти или пък на планинските ни курортни комплекса, а да се намери един основен акцент и после да се доразвива рекламната тема за атрактивните места у нас.

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

1 коментар

  1. Песни

    Българите още не са осъзнали че по голяма инвестиция от рекламата няма.

Напишете коментар