Кои са най-негостоприемните страни в света?

април 22nd, 2012 от dilyana

ФранцияНякога случвало ли ви се е да отиде в чужда държава и да сте били посрещнати със студено отношение и да са се държали негостоприемно с вас? Доста от нас са имали такива моменти, но е явно, че не се случва само на българите.

Туристическият сайт skyscanner.com публикува класация, в която изброява страните, които имат най-студено държание към своите гости. Класацията е направена след проведена анкета с участието на повече от  1200 човека от различните краища на света.

Като лидери в класацията се открояват Франция, Русия, Великобритания и Германия. Франция получава почти 20% от общите гласове, но според редактора на сайта Сам Болдуин, хората по света имат грешно изградена представа за французите, че са студена и неучтива нация. Това е стереотип, който се възприема за истина от мнозинството, а не трябва да е  така.

Най-куриозното в случая е, че около 60% от анкетираните са британци, а Великобритания се нарежда на трето  място. По всичко личи, че англичаните са доста самокритични и  не се страхуват да кажат това, което мислят за себе си.

Причината Русия да се нареди на второ място може би се дължи на  начина, по който звучи руският език. Руският е по-груб от английския и не особено звучен и това може да е повлияло на мнението на хората.

В класирането се нарежда още САЩ, която е на седма позиция, а след това са Испания, Италия, Полша и Турция.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар