5 постройки, изградени на необичайни места

юни 22nd, 2012 от dilyana

Готови ли сте за нова порция интересни и уникални къщички, които се намират в различните краища на света на доста необичайни и нестандартни места? Нека видим днес кои са нашите предложения…

Това е много симпатична, но определено самотна къщичка на един от островите на Vestmannaeyjar. Всичко наоколо е изключително красиво, но изглежда така сякаш се намира на другия край на света,далече от всякаква цивилизация. Снимката е направена от прозорец на самолет.

интересни къщи

На височина от 4003 метра,  на скалистия северен ръб  на Матерхорн – легендарният триъгълен връх в Швейцария, се намира хижата Солвей, стопанисвана от Швейцарския алпийски клуб. В нея могат да отседнат до 10 смелчаги, които са се осмелили преди това да се  изкатерят нагоре по негостоприемния терен. Солвей е най-високата планинска хижа в света и е изградена още през 1915 г.

интересни къщи

Писнало ли ви е от досадните съседи? Ето тук е решението за вашия проблем!Когато водата е ниско, собствениците  на къщата могат да излязат навън, да седнат на верандата, за да се полюбуват на хубавото време и да се отпуснат с чаша освежаваща напитка.

интересни къщи

Тази невероятна вила се намира на най-високото място на остров, разположен на няколко километра от Стокхолм, Швеция. Простира се на площ от 137 кв.м. и  включва уютен хол, стая за гости, кухня, сауна и др. Но по-важното е, че спокойствието ви няма начин да бъде нарушено от съседите!

интересни къщи

Това е  Katskhi Pillar. Издига се на 40 метра от земната повърхност на хълм в централната част на Грузия и определено е доста интересно място. Църквата Katskhi Pillar е изградена още през 7 век, а на  върха не е позволено да се изкачват жени. В момента там живеен грузински монах, който обитава църквата повече от 20 години. Забележителността се намира на 10 км. от миньорското селище Чиатура.

интересни къщи

Надяваме се, че статията ви е била интересна. Очаквайте скоро още любопитни и уникални места от различни краища на нашата планета.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар