Ниските цени по морето привличат българските туристи

април 28th, 2010 от dilyana

българско ЧерномориеПо българското Черноморие вече се предлагат доста изгодни условия и оферти за почивки в сравнение с предходните години. Кризата сериозно удари и предприемчивите хотелиери, които се принудиха сравнително да свалят цените на предлаганите от тях  пакети, за да привличат  повече гости в своите обекти.  Това се яви като една неизбежна необходимост, за да могат да оцелеят през този труден период.

Според специалистите в бранша именно това понижение на цените ще привлече много български туристи да прекарат почивката си в родните ни  морски курорти, отколкото да  отидат в чужбина. А и хотелската база, с която разполага  нашенското Черноморие е доста добра и определено може да задоволи и най-големите капризи на летуващите. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Хайде на море в Китен!

април 22nd, 2010 от dilyana

Китен  е едно истинско  очарование, простиращо се  в Бургаска област,  община Приморско. Селището е  известен черноморски курорт, а също така  и едно от най-малките  градчета в страната ни, нареждащо се  след Мелник и Маджарово.

Като за начало можем да започнем с малко история.

Според старите сведения Китен е основан от преселници от Одринска Тракия. Като сигурно доказателство за древния му произход са  намерените старинни амфори на самия бряг на морето, датирани от  6 век пр. Хр. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Скок на резервациите в СПА курортите

април 18th, 2010 от dilyana

спа туризъмПопулярността на СПА туризма в България става все по-голяма. Нашенските туристи започват да се интересуват  все  повече  и повече от този вид почивка и да се възползват от нейните  изкушения   и предимства.

Значително е нарастнал броят на записванията  в четири и петзвездните СПА хотели от края на януари до месец март  2010, в сравнение със същия период през миналата година. Най-предпочитани  дестинации са  градовете Сандански, Девин, Велинград и Хисаря.

Олег Маджаров, управител на туристическата агенция Бутик травел,  разкрива, че  е регистриран  забележителният  130 %  ръст на  запазените резервации  в такива хотели и това е доста за една такава малка държава като нашата. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Новости в курортния комплекс Албена

април 16th, 2010 от dilyana

Тази година курортният комплекс Албена очаква да има двойно повече  български туристи, отколкото миналата година – близо 120 хиляди.

С всяка изминала година той се превръща в едно от най – предпочитаните места за изкарването на лятната ваканция от нашенските туристи. За сравнение през 2009   тук са отседнали около 60 хиляди българи, което е с цели 40 % повече от  2008 година.

За да стане още по – привлекателна дестинация, ръководството на Албена смени своята ценова политика. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Голф туристите в България се увеличават

април 15th, 2010 от dilyana

Напоследък страната ни се е превърнала в една от водещите голф дестинации в Европа, като само Турция и Испания са ни основните конкуренти в голф туризма, заради почти еднаквите оферти, които предлагат на своите гости. Това беше съобщено от мениджъра и собственик на известен наш голф  туроператор Борис Борисов, на пресконференция в един от голф комплексите край  морския град Балчик.

Испания и Турция  имат вече 10 години опит и са  ветерани в този бранш, докато за България това е един нов вид туризъм, който не е така утвърден, както в тези две държави. Това обаче си има и своите положителни черти, защото  всички почитатели на  този спорт от Европейския континент  постоянно изпитват желание да опитат нова дестинация, каквато в случая е България, което ги привлича да идват в родината ни. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Създава се нов подводен музей в Канкун

април 13th, 2010 от dilyana

В карибския курорт Канкун в Мексико бе създаден нов подводен музей, съобщи Ройтерс.

Най–забележителният  му експонат е циментовата скулптура, наречена „Колекционерът”, която изобразява човек, описващ съкровища в бутилки в корабен дневник. Статуята тежи около  4 тона и се намира на осем метра под водата.

„Колекционерът” е първия от  400–те  арт произведения, които са предвидени да се закотвят  на дъното на морето с  общо тегло  от 180 тона и  които носят красивото наименование „Тихата революция”.

Предполага се, че до края на годината всички скулптури ще бъдат вече потопени край  Канкун. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | 1 Коментар »

« Предишни теми